Hoe wij werken

Consulten
Er zijn verschillende consulten. Voordat je bij ons langskomt voor een gecombineerd consult, ontvang je via de mail een vragenformulier, zodat wij vooraf weten wat er speelt. Tijdens het consult bespreek je vervolgens met zowel de lactatiekundige als met de kinderosteopaat het probleem, en gaan zij daar dieper op in. Ook je baby wordt onderzocht en eventueel behandeld.
Vanuit dit eerste consult wordt gekeken of er nog ondersteuning nodig is qua lactatie, osteopathie of beiden. Soms kan één consult voldoende zijn.

Meer over de lactatiekundige
Zijn er problemen met de borstvoeding dan is het nuttig om het lactatiekundig consult rond een voedingsmoment te plannen zodat het drinken geobserveerd kan worden. Een consult duurt meestal een uur en bestaat uit het bespreken van de hulpvraag, afnemen van de anamnese, observatie van de anatomie van de mond en borst en tenslotte een advies. 

Naast vaak voorkomende problemen bij de borstvoeding gaan ouders met hun baby naar een lactatiekundige en kinderosteopaat na behandeling van korte tongriem/strak lipbandje.
De oscillator wordt ook regelmatig ingezet als er sprake is van een verstopt melkkanaaltje en zo een beginnende borstontsteking kan worden voorkomen. De video-opname en bespreking van een voedingsmoment hebben veel meerwaarde voor het contact tussen moeder en baby. Nieuwe ontwikkelingen in lactatie-land.

Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem, maar bestaat uit contact via de WhatsApp of wanneer nodig telefonisch.

Meer over de kinderosteopaat
Kinderosteopaat Anne behandelt baby’s met allerlei soorten klachten: voorkeurshoudingen, afplatting, darmkrampjes, spanning in het mond- en nekgebied, slaapproblemen, veel huilen, reflux, spanning in het lichaam, overstrekken, enzovoort.

Hulp bij spanning en pijn
Een moeizame of juist snelle bevalling, een weeënstorm of geboren worden met een vacuümpomp kan erg belastend zijn voor het lichaam van je baby. Denk aan de druk op het hoofdje, de nek en de rug. Dat kan zorgen voor spanning en pijn. Veel huilen en een voorkeurshouding kunnen het gevolg zijn.
Darmkrampen tot een paar weken na de bevalling horen er deels bij, de darmen zijn nog onrijp. 

Zachte behandeling
In de geneeskunde is het een gouden regel dat een baby anders wordt behandeld dan een volwassene. Het babylijf is immers nog niet volgroeit en beweegt anders dan dat van een volwassene. De behandeling, waarbij blokkades en druk in het lijfje worden weggehaald, zijn zacht en subtiel. Voor een kinderosteopaat is iedere behandeling een uitdaging, omdat de baby bepaalt hoe het zich laat behandelen. Door de subtiele mobilisaties wordt een behandeling door de baby als aangenaam ervaren. Baby worden nooit gekraakt of in uiterste posities gebracht.

Fijn voor de baby
Baby’s reageren over het algemeen goed op de behandeling, het werkt vaak ontspannend. Tijdens de behandeling krijgen ouders uitgebreid uitleg en handvatten mee voor thuis.

Is het veilig?
Ja, osteopathie is veilig. Indien nodig consulteert Anne andere hulpverleners zoals bijvoorbeeld arts en kinderfysiotherapeut. 

Hulp nodig?

© Copyright - Mam & B | Webdesign Logo2go